Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Top 10 : Songs Based On Books

Με τον κίνδυνο να υποπέσουμε σε κλισέ να μας κλείνει το μάτι και να μας έχει κεράσει ήδη ποτό, ας κάνουμε την αρχή λέγοντας ότι ο κόσμος των βιβλίων είναι πραγματικά μαγικός. Έτσι λοιπόν ποιος προορισμός θα ήταν καλύτερος για τη σημερινή μας εξόρμηση παρά ο ένας που συνδυάζει την πρώτη μας εκείνη αγάπη με τους υπέροχους ήχους της metal - γιατί μη γελιόμαστε το 70% του Top 10 προφανώς και είναι metal τραγούδια.

Top 10 : Songs Based On Books



10) Guns & Roses - November Rain

Ξεκινώντας δυναμικά αλλά με τα λίγα καθαρόαιμα rock τραγούδια που θα δείτε, έχουμε το November Rain, που σε αντίθεση με ό,τι πίστευα δεν πρόκειται απλά για μια ερωτική μπαλάντα, αλλά ένα έργο βασισμένο στο διήγημα Without you, του μάνατζερ της μπάντας και φίλου του Axl, Del James.





9) The Cure – How Beautiful You are

Τίποτα λιγότερο δε θα περίμενε κανείς από τους Cure παρά ένα ποίημα του σπουδαίου Baudelaire – ελληνιστί Τα μάτια του φτωχού - με τον τίτλο να να αποτελεί αυτούσια φράση καίριας σημασίας για το ποίημα – ακολουθεί ξεδιάντροπη και ευθεία προτροπή προς τον αναγνώστη σε περίπτωσή που ,σαν κι εμένα πριν δύο λεπτά, του διαφεύγει να σπαταλήσει λίγο από το χρόνο του στο ποίημα αυτό.




8) Ramones - Pet Cemetery

Μένοντας στη rock αλλά πλησιάζοντας αρκετά έχουμε τους Rammones με το έργο τους Pet Cemetery. Το τραγούδι αυτό είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Stephen King, και οι στίχοι του μάλιστα γράφτηκαν μέσα σε μια ώρα από τον Dee Dee Ramone, όταν ο ίδιος ο Stephen King - μεγάλος οπαδός τους- τους είχε καλέσει στο σπίτι του.





7) Dream Theater - The Dark Eternal Night

Ένα ακόμη υπέροχο κομμάτι εμπνευσμένο από έναν ακόμη αριστοτέχνη του τρόμου. Τη βάση του The Dark Eternal Night αποτέλεσε το διήγημα Nyarlathotep του H. P. Lovecraft για ένα απόκοσμο πλάσμα που με ανθρώπινη μορφή περπατά ανάμεσά μας.





6) Anthrax - Among the Living

Απότομα στα βαθιά με καθαρόαιμο thrash μα και πάλι στη θέση του συνοδηγού βλέπουμε τον Stephen King που φαίνεται να είναι πολύ αγαπητός στη σκηνή της σκληρής μουσικής και αυτή τη φορά το έργο του The Stand.





5) Iced Earth – Dracula

Και βέβαια την πεντάδα ανοίγουν οι άϊς ντερθ - ελπίζατε ότι δε θα έκανα αυτό το αστείο ε; - πατώντας επάνω στο κλασσικό έργο του Bram Stoker - ναι έτσι ξεκίνησε η μυθολογία που θα κατέληγε στο Twilight.





4) Metallica - One

Για τους Metallica ομολογώ πως ήμουν κάπως αναποφάσιστος για την επιλογή ανάμεσα σε αυτό και το For Whom the Bell Tolls, μα δε γίνεται να αγνοήσει κανείς τον τρόπο που το τραγούδι αποτυπώνει την αγωνία ενός ανθρώπου παγιδευμένου στο ίδιο του το σώμα, όταν στον πόλεμο έχασε όλες του τις αισθήσεις και τα άκρα. Το εφιαλτικό αυτό τραγούδι εμπνεύστηκαν οι Ulrich και Hetfield από το βιβλίο Johnny Got His Gun, που έγινε και ταινία.





3) Iron Maiden - Brave New World

Βασισμένο σε βιβλίο είναι και το κλασσικό των Iron Maiden Brave New World - και ποιο δεν είναι κλασσικό βέβαια, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς - όπου μιλάει για ένα διαστρεβλωμένο κόσμο. All is lost sold your souls to this brave new world,






2)Blind Guardian - And then there Was Silence

Σίγουρα όταν κανείς ακούει το όνομα Blind Guardian, στο μυαλό του έρχονται τα Lord of the Rings ή για τους πιο ψαγμένους το Silmarillion, όμως αυτό το αριστούργημα που ακολουθεί βασίζεται στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία και μπλέκει τις ιστορίες της Ιλιάδας και Αινιάδας -όσοι ήταν θεωρητική ξέρουν για τι πράγμα μιλάω.





1) Enforcer- Mask of Red Death

Ξέρω πολλοί ίσως απορείτε με το νούμερο ένα, κάποιοι ίσως να μην έχετε καν ακούσει τους Σουηδούς Enforcer, μα δε θα γινόταν αλλιώς. Το τραγούδι Mask of Red Death είναι η μεταφορά του ομώνυμου έργου ενός αγαπημένου συγγραφέα και ποιητή, Edgar Allan Poe. Ενώ όσοι δεν έχετε διαβάσει το διήγημα αυτό πιστεύω ότι δε θα μετανιώσετε το χρόνο που θα αφιερώσετε, οι υπόλοιποι απλώς ρίξτε μια ματιά στους στίχους και την τελειότητα με την οποία συμπυκνώνει σε τόσες λίγες λέξεις, ένα τέτοιο κείμενο.



by sammheim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου