Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Top 10 Musicians With Multiple Bands

Μετά τη διάλυση ενός συγκροτήματος, ή τη φυγή ενός μέλους του, πολλοί μουσικοί επιλέγουν να μην σταματήσουν αλλά να συνεχίζουν να δημιουργούν μουσική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αγαπημένοι μας καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε παραπάνω από ένα συγκροτήματα. Για αυτό, και σήμερα θα δούμε τους 10 καλύτερους μουσικούς που είχαν επιτυχία με παραπάνω από ένα συγκροτήματα. Πάμε!


Top 10 Musicians With Multiple Bands





10 ) Damon Albarn

Μπορεί να μην γνωρίζατε ότι ο Damon Albarn ήταν σε 2 συγκροτήματα, καθώς στο ένα από αυτά είναι cartoon. Ω ναι! Πέρα από τη τεράστια επιτυχία που είχε με τους πρωτοπόρους της britpop, Blur, ο Albarn είναι και μέλος των Gorillaz.





9 ) Chris Cornell

O Chris Cornell έχει μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες φωνές στη rock. Και μας το έχει αποδείξει τρανά σε όλα τα συγκροτήματα του. Από την grunge, στους Soundgarden και στους Temple of The Dog, στο alternative rock των Audioslave, αλλά και στην τεράστια solo καριέρα του.





8 ) Paul McCartney

Νομίζω πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή. Ο Sir Paul McCarteny μετά την τεράστια επιτυχία με τους Beatles, ίδρυσε με τη την γυναίκα του Linda ένα ακόμα επιτυχημένο rock συγκρότημα. Με το οποίο ηχογράφησαν το αξέχαστο soundtrack της ταινίας James Bond, To Live And Let Die.





7 ) Jack White

O Jack White είναι ένας πραγματικά πολυτάλαντος μουσικός και πρωτοπόρους του garage rock movement. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με τη γυναίκα του στους White Stripes, στη συνέχεια συμμετείχε στους βραβευμένους για Grammy, Raconteurs, στους Dead Weather, και πλέον μας χαρίζει απίστευτη μουσική μέσα από τη solo καριέρα του.





6 ) Josh Homme

Όπως και ο Jack White, έτσι και ο Homme είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και πρωταγωνιστής στη stoner σκηνή. Αρχικά στους Kyuus, στη συνέχεια στους αρκετά επιτυχημένους Queens of The Stone Age, στους Them Crooked Vultures μαζί με τον Dave Grohl και τον John Paul Jones , και τώρα περιοδεύει μαζί με τον Iggy Pop.





5 ) Jimmy Page

Πριν από τη τεράστια επιτυχία του με τους Led Zeppelin, ο Jimmy Page ήταν μέλος σε ένα άλλο επιτυχημένο rock group. Στους Yardbirds, όπου πήρε τη θέση του Jeff Beck, και σε συνδυασμό με τον Eric Clapon δημιουργούσαν κιθαριστική μαγεία.





4 ) Dave Grohl



Μετά το θάνατο του φίλου του Kurt Cobain, ο Dave Grohl έπνιξε τον πόνο του στη μουσική. Τραγουδάει και παίζει κιθάρα στους Foo Fighters, συνεργάστηκε με τους Queens of The Stone Age και έπαιξε drums στους Them Crooked Vultures μαζί με τον Josh Homme και τον John Paul Jones. Μόνο και μόνο η συμμετοχή του στους Nirvanna και στους Foo Fighters αρκεί.






3 ) Richie Blacmore


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συνθετική και κιθαριστική ικανότητα του Richie Blackmore. Και όλη αυτή την κιθαριστική μαεστρία μας την ανέδειξε με 2 αξεπέραστα rock group. Τους Deep Purple και τους Rainbow.





2 ) Ronnie James Dio


Από τους Elf, στους Rainbow, στους Black Sabbath, στους Dio, και από εκεί ξανά πίσω με τους παλιόφιλους τους στους Black Sabbath, στους Heaven & Hell. Σε όποιο συγκρότημα και αν βρισκόταν ο Dio κατάφερνε να μας συνεπαίρνει και να μας ταξιδεύει με τη μαγευτική φωνή του.





1 ) Eric Clapton



O Eric Clapton είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει συμπεριληφθεί 3 φορές στο Rock & Roll Hall of Fame. Μια σαν solo καλλιτέχνης, μια σαν μέλος των Yardbirds και μια σαν μέλος των Cream. Επίσης συμμετείχε στους Derek & The Dominos, στους Bluesbreakers και στους Blind Faith, ενώ είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει συμπεριληφθεί σε album των Beatles. Ασύληπτη καριέρα.






by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου