Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Top 10 Siblings That Played Music Together

Ορισμένες φορές η μουσική είναι οικογενειακή υπόθεση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα παιδί βλέπει τον αδερφό του να παίζει κάποιο όργανο και θέλει να τον μιμηθεί και στη συνέχεια αποφασίζουν μαζί να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα. Για αυτό και σήμερα θα κοιτάξουμε τα 10 καλύτερα συγκροτήματα στα οποία έπαιζαν μαζί 2 ή και περισσότερα αδέρφια. Πάμε!


Top 10 Siblings That Played Music Together



10 ) June / Bonnie / Anita / Ruth Pointer – The Pointer Sisters

Eίναι αρκετά δύσκολο να βρεις 4 αδερφές που να τραγουδούν τόσο καλά. Και όμως οι Pointer Sisters το κατάφεραν, δημιουργώντας ένα υπέροχο R&B και disco συγκρότημα, που κέρδισε και βραβεία Grammy



9 ) Duane / Greg Allman – The Allman Brothers Band

Ένα από τα πιο επιδραστικά rock και blues συγκροτήματα, αποτελούνταν από τα αδέρφια Duane και Gregg Allman. Με τον Duane στην κιθάρα και τον Gregg στα πλήκτρα και τα φωνητικά.



8 ) Ann / Nancy Wilson – Heart

Οι πρώτες αδερφές που κάνουν την εμφάνιση τους στη λίστα μας. Με την Ann στα φωνητικά και την Nancy στην κιθάρα, οι Heart κυρίευαν τα chart με τις υπέροχες power ballads τους.



7 ) John / Tom Fogerty - Creedance Clearwater Revival

Παρά τα πολλά προβλήματα και διαμάχες που είχε το συγκρότημα, κατάφερε να κάνει τεράστια επιτυχία. Ο John ήταν ο τραγουδιστής, κύριος στιχουργός και συνθέτης και κιθαρίστας, με τον αδερφό του Tom να τον ακολουθεί στην rhythm κιθάρα.



6 ) Noel / Liam Gallagher - Oasis

Είναι γεγονός πως τα αδέρφια Gallagher είχαν πάρα πολλές κόντρες και διαμάχες μέχρι και σήμερα, και είναι διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας. Παρόλα αυτά, για όσο καιρό ήταν μαζί στους Oasis, αναλαμβάνοντας και οι 2 τα φωνητικά και με τον Noel να παίζει και κιθάρα, κατάφεραν να είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα των 90's και της britpop.




5 ) Eddie / Alex Van Halen – Van Halen


Είναι γνωστό πως ο Eddie Van Halen είναι ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες, αλλά δεν θα πετύχαινε τίποτα αν δεν είχε μαζί τον αδερφό του Alex στα drums. Παρά τις πολλές αλλαγές στο line up του συγκροτήματος ο Eddie και ο Alex ήταν πάντα εκεί, κρατώντας τη μπάντα ζωντανή.




3 ) Bary / Robin / Maurice Gibb - Bee Gees


Τρία αδέρφια που έφτιαξαν και καθόρισαν τη disco μουσική, με τις υπέροχες φωνές και μελωδίες τους. Και μην ξεχνάμε πως μας χάρισαν το soundtrack του Saturday Night Fever.





3 ) Angus / Malcolm Young – AC/DC


Δυο αδέρφια που έγραψαν ιστορία. Μπορεί ο Angus να είναι ο μικρότερος, αλλά είναι αυτός που δημιούργησε τους AC/DC και ανέλαβε τα καθήκοντα της lead κιθάρας, με τον Malcolm να τον ακολουθεί στης rhythm. Ένα αχτύπητο κιθαριστικό δίδυμο.



2 ) Brian / Denis / Carl Wlison – The Beach Boys


Ένα συγκρότημα που άλλαξε για πάντα τη rock και pop μουσική. Με τον Brian στο μπάσο και τα πλήκτρα, τον Denis στα drums, τον Carl στην κιθάρα και μαζί όλοι να συνεισφέρουν στα φωνητικά οι Beach Boys μας χάρισαν απίστευτα rock και ψυχεδελικά κομμάτια.



1 ) Jackie / Tito / Jermaine / Michael / Marlon Jackson – The Jackson 5


Από τα talent show στην κορυφή των chart. Με τον Michael στα φωνητικά και τους υπόλοιπους να συνεισφέρουν στα backup φωνητικά, οι Jackson 5 είναι ένα από τα πιο σημαντικά disco και pop συγκροτήματα, και από εκεί ξεκίνησε η καριέρα του θρύλου της pop, Michael Jackson.



Honorable Mentions


  • Win Butler / Wiliam Butler – Arcade Fire
  • Jonny Greenwood / Colin Greenwood – Radiohead
  • Caleb Followill / Nathan Followill / Jared Followill – Kings Of Leon


by Tsouv34





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου