Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Masterpiece Reviews : Rage Against The Machine

Το έτος ήταν 1992 και ένα νέο συγκρότημα από το Los Angeles της California, επρόκειτο να σκάσει σαν βόμβα στη μουσική σκηνή με τον ανατρεπτικό του ήχο και τα άκρως πολιτικοποιημένα τραγούδια του. Το όνομα του συγκροτήματος και του debut album του, Rage Against The Machine.

Masterpiece Reviews : Rage Against The Machine


To Rage Against The Machine κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 1992 και αποτελεί το πρώτο album των Αμερικάνων rockers. O λόγος για τον οποίο το εν λόγω album που έμεινε στην ιστορία είναι , αρχικά, ο εντελώς διαφορετικός ήχος του συγκροτήματος, με τα πολλά εφέ του Tom Morello και τα rap και άγρια φωνητικά του Zach De La Rocha. O δεύτερος λόγος είναι για τα πολιτικά και επαναστατικά μηνύματα που περνούσε η μπάντα μέσα από τα τραγούδια της. Ο δίσκος , λοιπόν, ανοίγει με το εκκωφαντικό Bombtrack και το αξέχαστο bassline του Tim Commerford. To κύριο θέμα του τραγουδιού είναι η εκμετάλλευση της εξουσίας από τους πολιτικούς ηγέτες, ενώ παίρνει το όνομα του από το γεγονός πως το συγκρότημα πίστευε ότι το κομμάτι είναι τόσο καλό ( the track is the bomb – Bombtrack ). Για να ακολουθήσει το πιο γνωστό τραγούδι των Rage Against The Machine, και ένα από τα καλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα κιθαριστικά riff, το Killin' In The Name Of. Ένα τραγούδι το οποίο έχει γίνει συνώνυμο με την επανάσταση και τα εξαγριωμένα νιάτα, και οι στίχοι του οποίου υπονοούν πως μέλη της Αμερικάνικης Αστυνομίας είναι επίσης μέλη της γνωστής οργάνωση Ku Klux Klan ( '' Some of those that wear forces are the same that burn crosses '' ). Σειρά έχει το εξίσου δυναμικό Take The Power Back, το οποίο αναφέρεται στην πεποίθηση που θέλει να δημιουργήσει η αμερικάνικη κυβέρνηση στους πολίτες της για το ιδανικό American Dream, και πως αν δεν συμφωνείς με αυτό τότε μπορείς να θεωρηθείς τρομοκράτης. Τα Settle For Nothing και Bullet In The Head ακολουθούν στο ίδιο δυνατό και αγριεμένο ύφος, με το τελευταίο να σχολιάζει την πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα media στους πολίτες.
Για να έρθει στη συνέχεια, το δυναμικό και γρήγορο Know Your Enemy, με το catchy riff και ρεφρέν του, στο οποίο συμμετέχει ο τραγουδιστής των Tool, Maynard James Keenan, στη γέφυρα του τραγουδιού. Σειρά έχουν τα 2 πιο βαριά κομμάτια του δίσκου, το Wake Up και το Fistful of Steel, με το πιο γρήγορο Township Rebellion, το οποίο αναφέρεται στην ελευθερία και στην κατάσταση που επικρατούσε στην Νότια Αφρική, να ακολουθεί. Και ο δίσκος κλείνει με το άγριο Freedom, θέμα του οποίου είναι πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και οι εταιρείες προσπαθούν να πείσουν τους Αμερικανούς πολίτες ότι έχουν «ελευθερία», ενώ κρυφά τους τυφλώνει σε οποιαδήποτε άλλη πραγματικότητα, γεγονός που καθιστά την ελευθερία να φαίνεται τόσο πολύ περισσότερο από μια πραγματικότητα.
Το iconic artwork του δίσκου, απεικονίζει έναν Βουδιστή, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε τον Ιούνιο του 1963 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις θρησκευτικές πολιτικές της κυβέρνησης του Νότιου Βιετνάμ.
Οι Rage Against The Machine, λοιπόν, με το ομώνυμο debut album τους, έχοντας πουλήσει πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, κατάφεραν να βάλουν φωτιά στη μουσική σκηνή, με τα πολιτικά τους μηνύματα, το άκρως επαναστατικό τους χαρακτήρα και τον εντελώς διαφορετικό τους ήχο. Ένα πραγματικό αριστούργημα.

Masterpiece Reviews : Rage Against The Machine



by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου