Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Playlist : Cover Songs Καλύτερα Από Τα Original

Ο τίτλος εριστικός και ολίγον τι παραπλανητικός καθώς είναι – εφόσον πάντοτε η πρώτη εκτέλεση χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού-, σας οδήγησε σε μία playlist που αποκλείεται να σας απογοητεύσει. Το θέμα μας φυσικά αφορά τραγούδια που γνώρισαν δεύτερη ζωή, αφού διαθλάστηκαν μέσα από το μουσικό φακό κάποιου συγκροτήματος ξένου από αυτό που τα γέννησε, και αποτελεί μία από εκείνες τις περιπτώσεις που κάθε κομμάτι θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη θέση.


Playlist : Cover Songs Καλύτερα Από Τα Original



15) Anthrax – Carry On My Wayward Son

Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε πρόσφατα με το κοινό να το υποδέχεται με ενθουσιασμό, ομολογουμένως βέβαια δε διαφέρει τόσο πολύ από την αρχική εκτέλεση των Kansas και γι αυτό και ανοίγει τη λίστα μας.




14) Disturbed - Sound of Silence

Άλλο ένα εξαιρετικό κομμάτι, αρχικά εκτελεσμένο από τους Simon & Garfunkel, γνώρισε για μια ακόμη φορά τεράστια επιτυχία όταν διασκευάστηκε από τους Disturbed, οι οποίοι αν και δεν πείραξαν δραματικά τον ήχο, έδωσαν μια νέα δυναμική στη μουσική με τη δύναμη της φωνής του Drainman και το απίστευτο γρέζι του. Ιδιαίτερα δε το προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα όταν το ερμήνευσαν εκπομπή του Conan O' Brian με την προσθήκη κρουστών.




13) Filter - Happy Together

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε διασκευές που τόλμησαν να απομακρύνουν πολύ τον ήχο τους από την πρώτη ύλη. Για την ακρίβεια οι Filter έκαναν πολύ περισσότερα μετατρέποντας ένα καθόλα χαρωπό και γεμάτο θετική ενέργεια τραγούδι σε κάτι τρομαχτικό με μουσική αργόσυρτη και φωνητικά που απορρέουν από ψυχαναγκασμούς.




12) Him - Don't Fear The Reaper

Ξέρω ότι οριακά δε βρίζετε αυτή τη στιγμή – ή τουλάχιστον ελπίζω πως όχι- αλλά για μένα ετούτη αποτελεί μία από τις καλύτερες διασκευές που έχουν γίνει, καλύτερο ακόμα και από των Blue Oyster Cult -ορίστε το είπα! Αξίζει να δώσετε σημασία στον τρόπο με τον οποίον έπαιξαν με το σόλο στη μέση του κομματιού.




11) Mourning Rituals - Bad Moon Rising

Παρόμοια δουλειά με τους Filter έκαναν και οι Mourning Rituals με τη βαθιά, μπάσα φωνή του Peter Dreimanis και τα πλήκτρα να ακούγονται στο background.




10) Metallica - Whiskey in the Jar

Παραδοσιακό Ιρλανδέζικο τραγούδι με βαριά παρακαταθήκη αφού παλαιότερα το είχαν ερμηνεύσει οι Thin Lizzy αλλά και οι Dublineers, αποθεώθηκε στα χέρια των Metallica που όπως φαίνεται και από το video-clip δεν είναι να τους δίνεις ποτό -κακό χιούμορ αλλά με πλήρη συναίσθηση.




9) Monophonics- Bang Bang

Να κρατήσουν μεγάλη απόσταση από τον αρχικό τρόπο της Cher αποφάσισαν και οι Monophonics όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν τη δικιά τους εκδοχή του τραγουδιού Bang Bang, και πλέον αποτελεί ένα υπέροχο τραγούδι και ίσως τη μεγαλύτερή τους επιτυχία




8) The White Stripes – St. Infirmary Blues

Τι αριστούργημα είναι αυτό, προσφάτως αποκτηθέν! Ο Jack White στην πρώτη από τις δύο του συμμετοχές σε αυτήν την playlist, αποφάσισε να γυρίσει στο παρελθόν κάνοντας το παραδοσιακό blues τραγούδι St. Infirmary Blues να φεύγει σε νέες διαστάσεις!




7) Muse – Feeling Good

Οι Muse ανέλαβαν τη δύσκολη δουλειά να ανταπεξέλθουν σε τραγούδι που είχε προηγουμένως συμπεριλάβει σε δίσκο της η Nina Simone και δεν τα πήγαν και άσχημα.




6) Johnny Cash - Hurt

Σοκαρίστηκα όταν έμαθα πως το εν λόγω κομμάτι είναι διασκευή και πόσο μάλλον όταν με ενημέρωσαν πως ανήκει στους Nine Inch Nails και αποτελεί μία από μια σειρά διασκευών που είχε κάνει περιλαμβάνοντας και άλλα τραγούδια όπως το Personal Jesus. Δε θα ήταν υπερβολή βέβαια να πούμε ότι το έργο αναδείχθηκε αρκετά περισσότερο μέσα από την ερμηνεία του αιώνιου man in black.



5) Judas Priest - Diamonds and Rust

Και κάπου εδώ βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να βάλω περιγραφή σε ένα τραγούδι που διασκεύασαν οι Judas Priest και τι μπορείς να πεις για μια δουλειά που συμμετέχει ο Rob Halford και να μην είναι περιττό. Για την τιμή των όπλων μονάχα να σημειώσουμε ότι το Diamonds and Rust ανήκει στην Joan Baez.




4) Jack White - Love Is Blindness

Μέρες τώρα το τραγούδι αυτό παίζει σε λούπα από τα μισοχαλασμένα ηχεία του υπολογιστή μου και ειλικρινά απορώ πώς άργησα τόσο να το ανακαλύψω, ενώ δε σας κρύβω ότι οριακά με κρατάγανε οι συνάδελφοι να μην το βάλω στο νούμερο ένα.




3) Marilyn Manson - Sweet Dreams

Προφανώς ένα τραγούδι που δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει και εν πάση περιπτώσει όταν η διασκευή προηγείται τόσο σε δημοφιλία του αρχικού – που ήταν επίσης αρκετά επιτυχημένο- ξέρεις ότι έχει πετύχει.




2) Led Zeppelin- Dazed and Confused

Οι δύο τελευταίες θέσεις η αλήθεια είναι πως πάνε κατά κάποιον τρόπο στον αυτόματο καθώς δε θα μπορούσαν να καλυφθούν από άλλα τραγούδια, και οι μόνοι ενδοιασμοί που θα μπορούσα να δεχτώ είναι ως προς τη σειρά, επειδή πρόκειται για δύο εξίσου θρυλικά τραγούδια. Στη δεύτερη θέση Led Zeppelin και Dazed and Confused.




1) Jimmy Hendrix- All Along The Watchtower

Παραδόξως ετούτη είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνω τον σπουδαίο Jimmy Hendrix σε λίστα και χωρίς αμφιβολία για αυτό είμαι ασυγχώρητος. Το τραγούδι είναι το All along the Watchtower που πρώτη φορά τραγούδησε ο βραβευμένος με νόμπελ πλέον Bob Dylan και ηχογραφήθηκε από τον Hendrix στις 21 Ιανουαρίου του 1968. Τίποτα δεν αντικατοπτρίζει καλύτερα την έκφραση ''συνάντηση κορυφής'' από αυτή την κατά κάποιο τρόπο συνεργασία ανάμεσα στις δύο εκείνες μουσικές διάνοιες.




Bonus Track: Μα φυσικά οι Blind Guardian να αφήνουν για λίγο το Silmarilion και να τραγουδούν Surfing USA.




by sammheim



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου