Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γνωρίζοντας Τους Emperor Tamarin

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, θύμα πειρατείας έπεσε η αγαπημένη σελίδα Αθάνατη Μουσική Εστί, με τη διοίκηση της σελίδας να περνάει στα χέρια πειρατών μαϊμούδων, την ίδια ώρα που αρθρογράφοι και αρχισυντάκτης χορεύουν και τραγουδούν στο πάνω κατάστρωμα. Κι αν και παραδέχομαι πως αρέσκομαι πάντα να χρησιμοποιώ υπερβολές, να είστε σίγουροι ότι αυτή πάνω κάτω ήταν η εικόνα μας, όταν ήρθαμε σε πρώτη επαφή με τους πειρατικούς punk ήχους των Emperor Tamarin. Πρόκειται λοιπόν για μία μπάντα αποτελούμενη από νέα παιδιά που έλαμψαν αρχικά μέσα από το School Wave και ύστερα στις συναυλίες που πραγματοποίησαν ανά την Ελλάδα, λόγω της απίστευτης ενέργειας και της μουσικής τους μαεστρίας. Μοναδική έκκληση, κρατείστε στο μυαλό σας τη διάθεση με την οποία μπήκατε στη συνέντευξη και το πώς θα νιώθετε αφού τους γνωρίσετε και κυρίως αφού ακούσετε τη μουσική τους.

Γνωρίζοντας Τους Emperor Tamarin



1) Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πώς ξεκίνησαν οι Emperor Tamarin;

Στην αρχή ήμασταν απλά 3 συμμαθητές που γούσταραν την ίδια μουσική. Όταν αποπειραθήκαμε να την αναπαράξουμε, συνειδητοποιήσαμε ότι θέλαμε κάτι πιο δυνατό και όχι τόσο ακουστικό. Τότε ενωθήκαμε με τον μπασίστα και τον drummer και δημιουργήθηκαν οι Emperor Tamarin.

2) Γιατί επιλέξατε τελικά να στήσετε τη μουσική σας επάνω σ' ένα πειρατικό καράβι και πώς καταλήξατε στο όνομα Emperor Tamarin;

Όταν έφτασαν στα αυτιά μας (και στις κονσόλες μας, βλ. Assassins Creed) τα πολυφωνικά παραδοσιακά πειρατικά τραγούδια, αλλά και διάφορες διασκευές τους, τρελαθήκαμε! Και εφόσον είχαμε το πλεονέκτημα του ακορντεόν και του βιολιού είπαμε να το δοκιμάσουμε, οπότε με τον καιρό καθιερώθηκε σαν είδος. Γενικά πρέπει να είμαστε από τις λίγες μπάντες που βρήκαν όνομα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Στις πολύ αρχές τις μπάντας, θα παίζαμε σαν σχήμα σε μια εκδήλωση και έπρεπε οπωσδήποτε να βρούμε όνομα γρήγορα. Η Μυρσίνη, το ακορντεόν, μας είχε στείλει το προηγούμενο βράδυ μια μαϊμού με όνομα Emperor Tamarin που έφερε το χαρακτηριστικό άσπρο τσιγκελωτό μουστάκι, και λόγω της σύνδεσης των ναυτικών και των πειρατών με τις μαϊμούδες (πέρα απ’ τους παπαγάλους) καταλήξαμε έτσι απλά σε αυτό.

3) Είστε μία μπάντα που ξεκίνησε σε αρκετά μικρή ηλικία αλλά και σε μικρή ηλικία κατάφερε να αποκτήσει κοινό που άλλοι θα πάλευαν χρόνια . Πώς ακριβώς το βιώνετε αυτό;

Θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά τυχεροί που συστηθήκαμε στον χώρο μέσα από ένα απ’ τα πιο γνωστά μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας, το Schoolwave. Πάντως, το γεγονός ότι κάνουμε κάτι όχι τόσο διαδεδομένο στο ελληνικό κοινό και βρίσκουμε τέτοια ανταπόκριση, μας κάνει υπερχαρούμενους.

4) Σίγουρα δεν είστε ξένοι με τη σκηνή και πριν από λίγο καιρό συμμετείχατε σε ένα μεγάλο live στο An Club, πώς νιώθετε όταν βρίσκεστε επάνω στη σκηνή;

Τα live είναι η αναπνοή της μπάντας. Όλοι μας ασχολούμαστε με την μουσική γενικότερα και έχουμε βρεθεί πολλές φορές πάνω στην σκηνή, αλλά η ενέργεια που παίρνουμε από τον κόσμο στα live των Emperor Tamarin είναι το κάτι άλλο και στην τελική είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάνουμε αυτό το πράγμα.

5) Ποιες μπάντες επηρέασαν τον ήχο σας και υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα ή καλλιτέχνης που θεωρείτε ότι σας καθόρισε μουσικά;

Μπάντες όπως οι Dreadnoughts, οι Dropkick Murphys, οι Paddy and the Rats, οι Flogging Molly, οι Villagers of Ioannina City και πολλές άλλες μας επηρέασαν και ακόμη μας επηρεάζουν. Ο ήχος μας όμως είναι κυρίως ένα «πάντρεμα» των δύο πρώτων επομένως θα τις χαρακτηρίζαμε τις πιο καθοριστικές για μας.

6) Τι σημαίνει για εσάς μουσική και έμπνευση;

Η έμπνευση είναι κάτι τελείως τυχαίο. Μπορεί να προέλθει έπειτα από αρκετή ώρα ενασχόλησης με κάποιο μουσικό θέμα και έντονη σκέψη, αλλά μπορεί να έρθει και από κάποιο εντελώς τυχαίο λάθος κατά την διάρκεια μίας πρόβας το οποίο ακούστηκε τέλεια. Γενικά πιστεύουμε ότι η μουσική πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς και αυτό επιδιώκουμε κι εμείς σαν μπάντα με τα δικά μας κομμάτια.

7) Έχετε κάποια ''τελετουργία'' όταν γράφετε κομμάτια και αν σας ακολουθούσαμε μία ημέρα στο studio τι θα συναντούσαμε;

Συνήθως κάποιος γράφει ή βρίσκει ένα θέμα και το μοιράζεται με τους υπόλοιπους. Σιγά σιγά όλοι παίζουν, γίνεται μια βροχή ιδεών τις οποίες προσπαθούμε να συμπληρώσουμε και στο τέλος κρατάμε αυτή που μας αρέσει. Βέβαια αυτό γίνεται την τελευταία μισή ώρα της πρόβας. Την υπόλοιπη ώρα απλά παίζει ο drummer. Πάντως σε μια πρόβα μας μπορεί κανείς να ακούσει το Rose Tattoo, το Caravan, τα Καγκέλια, την 5η συμφωνία και άλλα…

8) Τα τελευταία χρόνια η ελληνική σκηνή μοιάζει να αναπτύσσεται ταχύτατα, με μια νέα γενιά πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών να αναδεικνύεται, μέρος της οποίας είστε και εσείς. Πώς βλέπετε αυτήν την αλλαγή;

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους ακροατές να γίνονται και δημιουργοί. Ο κόσμος παίρνει πρωτοβουλίες, ρισκάρει και καινοτομεί με αποτέλεσμα να ακούμε συνεχώς φρέσκα πράγματα από τον ελληνικό χώρο. Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και βοηθά και το κοινό που ξαναβρίσκει σιγά σιγά το ενδιαφέρον του, αλλά και τις μπάντες στο να εξελίξουν τον ήχο τους.

9) Τι έχουμε να αναμένουμε στο μέλλον από τους Emperor Tamarin;

Η μεταβατική περίοδος από μαθητής σε φοιτητή είναι κάτι που μας έχει εμποδίσει να κάνουμε όλα όσα θα θέλαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Ανεξάρτητα από τα live βέβαια που θα γίνουν από εδώ και πέρα, έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο ενός δίσκου, παρ’όλο που είναι σίγουρα ένα δύσκολο και ακριβό σπορ.

10) Υπάρχει κάτι τελευταίο με το οποίο θα θέλατε να μας αφήσετε πριν κλείσουμε;

Αν είστε μουσικός και διαβάζετε αυτή την συνέντευξη, να παίζετε ξυπόλυτος. Μετράει. See you on board lad!!!

Για του λόγου το αληθές:





Μπορείτε να βρείτε τους Emperor Tamarin εδώ : 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ τους Emperor Tamarin που μας παραχώρησαν μία από τις πιο ευχάριστες συνεντεύξεις που έχουμε κάνει.

by sammheim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου