Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Top 10 Songs Based On Real Events

Είναι γεγονός πως οι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση για τα τραγούδια τους από πολλές πηγές. Βιβλία, φανταστικές ιστορίες και πολλά άλλα. Μια από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης, όμως, είναι οι πραγματικές ιστορίες.Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε τα 10 καλύτερα τραγούδια βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα. Και όπως σε κάθε Top 10 θα τηρήσουμε τον κανόνα του ενός καλλιτέχνη ανά κομμάτι. Πάμε.

Top 10 Songs Based On Real Events



10. Tears In Heaven - Eric Clapton

Γραμμένο από τον ίδιο τον Eric Clapton για τον πόνο και την κατάθλιψη που αισθάνθηκε μετά το τραγικό θάνατο του 4χρονου γιου του ο οποίος έπεσε από το παράθυρο του 53 ορόφου μιας πολυκατοικίας.


9. Smoke On The Water - Deep Purple

Κατά τη διάρκεια της διαμονής των Deep Purple στο ξενοδοχείο-καζίνο του Montreux θα έδινε μια συναυλία ο Frank Zappa και το συγκρότημα του. Στη μέση της συναυλίας ένας φανατικός οπαδός του Zappa εισέβαλε στο χώρο και με ένα όπλο για φωτοβολίδες, έριξε στην οροφή της αίθουσας, η οποία ήταν φτιαγμένη από μπαμπού και έπιασε φωτιά. Οι στίχοι του τραγουδιού, περιγράφουν την ιστορία την οποία έζησε το συγκρότημα το βράδυ της συναυλίας του Frank Zappa στο Montreux και γράφτηκαν σε μία χαρτοπετσέτα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.



8. Manhattan Project - Rush


Το κομμάτι αναφέρεται, βεβαίως, στο Manhattan Project που είναι το κωδικό όνομα του προγράμματος του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου που δημιούργησε την πρώτη ατομική βόμβα. Ο στιγουρχός του κομματιού Neil Peart διάβασε 10 βιβλία για το συγκεκριμένο θέμα πριν γράψει τους στίχους του τραγουδιού.


7. Voice Of The Voiceless - Rage Against The Machine

Ο Mumia Abu-Jamal συνελήφθη στις 9/12/1981 για το φόνο ενός αστυνομικού υπερασπιζόμενος τον αδερφό του μετά από παραβίαση φωτεινού σηματοδότη. Τραυματισμένος και ο ίδιος από το όπλο του αστυνομικού, καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Μέσα από αυτό το κομμάτι ο Zach De La Rocha δίνει φωνή σε όλους αυτούς που δεν έχουν φωνή.



6. Hurricane - Bob Dylan

Ένα τραγούδι διαμαρτυρίας. Ο Rubin "Hurricane" Carter είναι ένας Αμερικανός middleweight μποξέρ.Το 1966, η αστυνομία συνέλαβε τον Carter για μια τριπλή ανθρωποκτονία στο Lafayette Bar and Grill στο Paterson του New Jersy. Η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο του Carter και τον ίδιο και έναν άλλο επιβάτη, τον John Artis στη σκηνή του εγκλήματος. Υπήρχαν λίγα πειστήρια. Η αστυνομία δεν έλαβε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα στον τόπο του εγκλήματος. Ο Carter και ο Artis καταδικάστηκαν εσφαλμένα και θεωρείτο ότι καταδικάστηκαν λόγω ρατσιστικών κινήτρων.




5Holy Mountains - System Of A Down


H γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα του 20ου αιώνα. Και ποιος καλύτερος να μας περιγράψει το διωγμό και την εξόντωση του Αρμένικου λαού από τους 4 Αρμένιους-Αμερικάνους System Of A Down. Με αναφορές στο όρος Αραρατ,τον ποταμό Αράς, κατάρες στους δολοφόνους των προγόνων τους και τη σπαρακτική κραυγή Freedom, το κομμάτι είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής της μπάντας στο τόπο τους.



4. Alexander The Great - Iron Maiden


Είναι γνωστό ότι στον Steve Harris αρέσει να συνθέτει τραγούδια βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα. Στο εν λόγω κομμάτι οι Iron Maiden μας αφηγούνται την ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου ,και των κατορθωμάτων, που σε ηλικία 19 ετών έγινε βασιλιάς και κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του μέχρι τότε γνωστού κόσμου.



3. Polly - Nirvana

O Curt Cobain διάβασε μια μέρα την εφημερίδα του. Στη εφημερίδα η είδηση της απαγωγής της μικρής Polly, ενός 14χρονου κοριτσιού, από τον Gerald Arthur Friend ο οποίος στη συνέχεια την βασάνισε και την βίασε μέχρι που το μικρό κορίτσι κατάφερε να δραπετεύσει.



2. Sunday Bloody Sunday - U2

Ένα τραγούδι επανάστασης. Μέσα από τους στίχους τους οι U2 μας περιγράφουν το περιστατικό της Bloody Sunday( όπως αναφέρεται πλέον η μέρα) στο Dery της Βόρειας Ιρλανδίας όπου βρετανικά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν άοπλους διαδηλωτές και παρευρισκόμενους.





1. Jeremy - Pearl Jam

Εμπνευσμένο από την ιστορία του 15χρονου Jeremy ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πυροβολώντας τον εαυτό του μπροστά στη δασκάλα του και όλους του τους συμμαθητές στις 8 Ιανουαρίου 1991.




Honorable Mentions

  • American Pie
  • Night Of The Long Knives
  • Trooper
  • South Yorkshire Mass Murderer



by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου