Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Rock And Roll Hall Of Fame

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι Motorhead, οι Iron Maiden, ο Dio και οι Bon Jovi; Μήπως ότι είναι από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών στο αντίστοιχο είδος τους; Όχι! Το κοινό αυτών των συγκροτημάτων είναι ότι κανένα δεν έχει εισαχθεί στο Rock And Roll Hall Of Fame παρα τη τεράστια συνεισφορά τους στον κόσμο της μουσικής.


Rock And Roll Hall Of Fame
Το Rock And Roll Hall Of Fame είναι  ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για έναν καλλιτέχνη,είναι το πάνθεον. Πέραν των τεσσάρων συγκροτημάτων που ανέφερα παραπάνω υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες όπως είναι οι Dire Straits, οι Def Leppard και οι Journey, που έχουν μείνει έξω από το πάνθεον της rock μουσικής. Και όλο αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ποια είναι τα κριτήρια εισαγωγής για το Rock And Roll Hall Of Fame.

Αρχικά,οι Deep Prurple ένα από τα μεγαλύτερα rock συγκροτήματα και ιδρυτές του heavy metal μαζί με τους Black Sabbath,εισήχθησαν το 2016. Αναρωτιέμαι τι περιμένει όλα αυτά τα χρόνια η επιτροπή του Rock And Roll Hall Of Fame και δεν είχε συμπεριλάβει τους Βρετανούς στη λίστα. Επίσης, ο James Hetfield στο λόγο αποδοχής που έδωσε όταν οι Metallica μπήκαν στο μουσικό πάνθεον δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν δεν υπήρχαν οι Iron Maiden,οι Motorhead,οι Judas Priest και οι Thin Lizzy δεν θα είχαν την πορεία που έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ο drummer των Metallica, Lars Ulrich, στις δηλώσεις του είπε “Ναι,προφανώς και υπάρχουν κάμποσοι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι οι επόμενοι. Θα έλεγα τους Motorhead, τους Iron Maiden, τους Bachman-Turner Overdrive, τους Judas Priest. Νομίζω πάντως πως η μπάντα που είναι εκλέξιμη για την επόμενη χρονιά είναι οι Rage Against The Machine, οι οποίοι εύχομαι να μην χρειαστεί να περιμένουν μερικές δεκαετίες για να μπουν, γιατί η επιρροή τους είναι ανυπολόγιστη. Πως γίνεται λοιπόν συγκροτήματα που είναι προγενέστερα άλλων και τα έχουν επηρεάσει να μην είναι καν στη συζήτηση για το Rock And Roll Hall Of Fame;
Ενώ από την αντίπερα όχθη συγκροτήματα όπως ει ναι οι Nirvana και οι Green Day τα οποία ναι μεν έχουν κατορθώσει πολλά στο χώρο της μουσικής και είναι οι καλύτερες μπάντες στο είδος τους, αλλά κατά τη δική μου άποψη ίσως να εισήχθησαν λίγο νωρίς στο πάνθεον και να έκλεψαν τη δόξα από κάποια συγκροτήματα που το άξιζαν περισσότερο.Δεν λέω ότι δεν άξιζε στους Nirvana και στους Green Day η εισαγωγή τους απλά ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει και λίγο αφού πάρουν σειρά πρώτα μεγαλύτερα συγκροτήματα με μακροβιότερη θητεία στη μουσική σκηνή. Δεδομένου κιόλας ότι αν δεν υπήρχαν μπάντες όπως είναι οι Iron Maiden και οι Motorhead η rock και heavy metal σκηνή θα ήταν τελείως διαφορετική  από αυτή που ξέρουμε σήμερα.

Rock And Roll Hall Of Fame 2016 Inductees

Υ.Γ. Δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με τους N.W.A, μου αρέσουν πολύ είναι η αλήθεια και είχαν μεγάλη συμβολή στη rap μουσική αλλά δεν πιστεύω πως άξιζαν μια θέση στο πάνθεον της rock μουσικής.

by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου