Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Άνοδος Των Black Keys

Δύο παιδικοί φίλοι που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να γίνουν ένα από τα διασημότερα alternative rock συγκροτήματα της εποχής μας. Αναφέρομαι βεβαίως στο rock δίδυμο των Black Keys.
The Rise Of Black Keys

Οι Black Keys, λοιπόν, αποτελούνται από τον Dan Auerbach στην κιθάρα και τα φωνητικά και τον Patrick Carney στα τύμπανα και δημιουργήθηκαν το 2001 στο Akron του Ohio. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Auerbach ζήτησε από τον φίλο του τον Carney να τον βοηθήσει να ηχογραφήσει ένα demo στο υπόγειο του. Ο Carney δέχτηκε και συμφώνησε να στρατολογήσει τους υπόλοιπους μουσικούς για τη δημιουργία του demo. Παρόλα αυτά κανείς δεν εμφανίστηκε και το δίδυμο αποφάσισε να παίξει μόνο του δημιουργώντας έτσι το πρώτο album του συγκροτήματος το The Big Come Up. Κατάφεραν  να υπογράψουν με την Fat Possum Records. Το συγκρότημα ξεκίνησε τις live εμφανίσεις και ταυτόχρονα συνέχιζε να ηχογραφεί album στο υπόγειο του Carney καθώς όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι προτιμούσαν τον διαστρεβλωμένο και ωμό ήχο που έδινε ο χώρος αυτός. Μέχρι το 2008 έχουν κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα album με το τελευταίο το Attack & Release να είναι το πρώτο album για το οποίο προσέλαβαν παραγωγό και το οποίο ηχογραφήθηκε σε κανονικό studio. Άρχισε να υπάρχει και ένταση μεταξύ των δυο φίλων η οποία οδήγησε στη διακοπή του συγκροτήματος για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το 2009 όμως τα ξαναβρήκαν και συνέχισαν την κοινή τους πορεία.
Το έτος είναι 2010 και το μεγάλο μπαμ για τους Black Keys είναι γεγονός. Το έκτο album του συγκροτήματος Brothers πουλάει 1.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως και καταφέρνει να κερδίσει τρία βραβεία Grammy κυρίως για το τραγούδι Tighten Up. Απο το 2010 και μετά το συγκρότημα κυκλοφορεί ακόμα δυο album το El Camino και το Turn Blue τα οποία είχαν τεράστια απήχηση και επιτυχία, αποσπώντας ακόμα τρία βραβεία Grammy για το rock δίδυμο.

The Rise Of Black Keys
Δύο παιδικοί φίλοι, λοιπόν, οι οποίοι μέσα από την αγάπη τους για τη μουσική αλλά και τη δίψα τους για δουλειά κατόρθωσαν να αναδειχθούν σε μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της εποχής μας και ταυτόχρονα να συνδράμουν στην αναγέννηση του garage rock κινήματος. Από τις live εμφανίσεις σε μικρά bar του Ohio κατάφεραν να παίζουν στα μεγαλύτερα στάδια και στα μεγαλύτερα festival του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και μιας άκρως επιτυχημένης εμφάνισης στο περσινό Rockwave Festival στη Μαλακάσα. Και όλα αυτά διατηρώντας τον ωμό και σκληρό ήχο και τις blues και garage rock ρίζες με τις οποίες ξεκίνησαν βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της μουσικής από album σε album.


by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου