Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Crush Test : Humanz

Περίμενα αρκετό καιρό την επιστροφή των Gorillaz με συνέπεια να γεμίσω με αρκετό ενθουσιασμό και προσμονή. Ευτυχώς, δεν απογοητεύτηκα καθόλου, αλλά ανταμείφθηκα με μια πολύ προσεγμένη δουλειά και αρκετά οργανωμένη.

Crush Test : Humanz


Νομίζω το πιο σημαντικό είναι πως το άλμπουμ αυτό φαίνεται πολύ δουλεμένο. Γενικά είναι τεράστιο επίτευγμα να καταφέρεις κάτι τέτοιο με 68 λεπτά μουσικής (η deluxe version). Βέβαια αν έχεις τον Damon Albarn δεν μπορείς να περιμένεις κάτι διαφορετικό.
Η κυκλοφορία αυτή πάντως μέχρι τώρα έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς με αρκετούς να θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Gorillaz διανύει τη δεύτερη νιότη του μετά και από το εξαιρετικό Magic Whip των Blur. Το στιλ του συγκροτήματος έγινε λίγο πιο σύγχρονο χωρίς να χάσει, όμως, τη βασική του προτεραιότητα που είναι το απαλό hip hop σε συνδυασμό με βρετανικό alternative rock.
Σε πιο πολλές λεπτομέρειες μπορούμε να αναφέρουμε ότι για μια ακόμα φορά τα collaborations ήταν σωστά επιλεγμένα. Για μια ακόμα φορά εντυπωσιάστηκα από κάποιους λίγο άσημους rappers που βέβαια διαθέτουν περίσσιο ταλέντο. Σημαντική είναι και η συνεργασία του Noel Gallagher με το συγκρότημα καθώς αυτός και ο Albarn στο παρελθόν έχουν εκφραστεί με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον. Όποιον θέλει να ακούσει τα backing vocals του πρώην μέλους των Oasis δεν έχει παρά να βάλει τώρα το We Got The Power.
Μου είναι από τις πιο δύσκολες αποστολές να διαλέξω τραγούδια που μου άρεσαν. Σε 68 λεπτά γεμάτα και άκρως ποιοτικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Γενικά νομίζω ότι αξίζει να ακουστεί ολόκληρο και όχι σε κομμάτια καθώς ενδιάμεσα υπάρχουν κάποιοι συνδετικοί κρίκοι που αξίζει να τους προσέξετε.
Εντούτοις, θέλω να αναφέρω το Saturn Barz όχι τόσο, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω, αλλά κυρίως για ένα από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο κλιπ που έχω δει. Πραγματικά, είναι κινηματογραφικό. Πέρα από την λήψη 360 μοιρών που υπάρχει μέχρι ενός σημείου (και αξίζει αν έχετε καλό υπολογιστή), η θεματολογία και τα σχέδια είναι για σεμινάριο. Έχοντας καλό ιστορικό σε αυτόν τον τομέα περιμένω εξίσου εντυπωσιακά βίντεο κλιπ και για τα επόμενα τραγούδια.
Κλείνοντας θέλω να αναφέρω πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να κυκλοφορούν τέτοιες προσπάθειες για τη μουσική. Αυτή η μίξη βοηθά το alternative rock να αναδειχθεί με μια πιο σύγχρονη ματιά και ταυτόχρονα οδηγεί και σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Το hip hop αποτελεί ένα από τα πιο εύπεπτα είδη για να συνδυάσεις με κάτι άλλο και ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί περισσότερο και για τα alternative rock κομμάτια.

Α! Και ξέχασα να πω. Εννοείται ότι το ακούτε αν σας αρέσουν οι Gorillaz!





by dropmind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου