Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Playlist : Νέα Συγκροτήματα Που Αξίζουν Την Προσοχή Μας!

Κάντε χώρο στα νιάτα φώναξε γεμάτος ενθουσιασμό και πάθος ο αρθρογράφος προτού συνειδητοποιήσει πως δε βρίσκεται κανείς άλλος στο δωμάτιο. Έτσι αφότου έριξε μια βιαστική ματιά σε παράθυρα, πόρτα και βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες κατά το ατυχές συμβάν, αποφάσισε να μοιραστεί τη χαρά του με μία playlist. Χωρίς περαιτέρω ασυναρτησίες , λοιπόν, ας μπούμε στο θέμα της σημερινής αντίστροφης μέτρησης, που δε θα μπορούσε να ήταν άλλο, παρά νέα συγκροτήματα στα οποία αξίζει να επενδύσουμε τις ελπίδες μας και να αναμένουμε σπουδαίο έργο.





10) Emperor Tamarin

Οι Emperor Tamarin αποτελούν την πρώτη από τις δύο μπάντες που ξεκίνησαν από το Schoolwave – η δεύτερη ακολουθεί στο νούμερο 9 - και με τον ήχο τους μας μεταφέρουν την τρέλα του πειρατικού τους πλοίου όπου όλοι διασκεδάζουν. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την ατμόσφαιρα των live τους, ενώ αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς η μουσική τους ολοκληρώνεται με το βιολί και το ακορντεόν.




9) Tourlou the Band

Οι Tourlou συντονισμένοι στον παλμό της σύγχρονης ελληνικής μουσικής στα τραγούδια τους συνδυάζουν τα παλιά ρεμπέτικα με τους ατμοσφαιρικούς ήχους που παραπέμπουν σε stoner. Τον Μάρτιο μάλιστα κυκλοφόρησαν και τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Παντοπωλείον.




8) Dustbowl

Την εν λόγω μπάντα είχα πριν λίγο καιρό τη χαρά να την παρακολουθήσω από κοντά, στο Μπάγκειον, και επιβεβαιώνω πως πρόκειται για μια παρέα φανταστικών μουσικών. Να ομολογήσω σε αυτό το σημείο ότι δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο πρόκειται για νέα μπάντα, μα όπως και να χει σας λέω με σιγουριά ότι τα έχουν πολλά μουσικά μίλια ακόμα να διανύσουν.




7) 3Fold Pain

Προχωρώντας βρίσκουμε τους 3Fold Pain με ήχο πιο επιθετικό και growling φωνητικά παντρεμένα όμως με μία ανησυχητική εσωτερικότητα στα σημεία που η ένταση πέφτει και η μουσική γίνεται πιο μελωδική.




6) Breath After Comma

Rock is Dead βιάστηκαν να πουν κάποιοι και εμείς όλοι γελάσαμε, μα καλύτερα από εμένα μπορούν να τα πουν οι Breath After Comma, που όπως και οι ίδιοι δηλώνουν παίζουν pure alternative rock & roll.




5) Void Droid

Τα Droids ξεκινώντας το 2012 έχουν ήδη παρουσιάσει ορισμένα πολύ δυνατά δείγματα γραφής, ενώ το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολόκληρο άλμπουμ. Ως τώρα δεν έχουν κάνει λίγα και μάλιστα έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Planet of Zeus και οι Nightstalker.




4)Puta Volcano

Ένα ακόμα συγκρότημα προσανατολισμένο προς το dessert/stoner οι Puta Volcano μας τρέλαναν όταν ανέβηκαν στη σκηνή του Rockwave ως support των Black Keys, ενώ συνιστώ να ακούσετε το βίντεο που ακολουθεί από το Lizard Sound Sessions.




3)The Big Nose Attack

Καθόλου ξένοι και εκείνοι στο Rockwave, ενώ άνοιγαν μάλιστα και τους Planet of Zeus στο τελευταίο live τους στο Gagarin. Δύο τύποι υπερβολικά χαλαροί και cool όσο δεν πάει, που χάνονται στη μουσική τους και θα τους ζήλευαν ακόμα και οι Black Keys, μα φυσικά λίγο πριν από το τέλος συναντάμε τους The Big Nose Attack.




2) Cyanna Mercury

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα θεατρική και επιβλητική οι Cyanna Mercury καταφέρνουν να μαγνητίσουν το κοινό και να το μεταφέρουν σε έναν κόσμο δικής τους δημιουργίας. Λίγα μπορούμε να πούμε η αλήθεια είναι για αυτό το συγκρότημα που να μην το έχουμε ήδη γράψει έτσι άμα δεν σας αρκεί αυτό μπορείτε να τσεκάρετε αυτό ή αυτό.





1) Naxatras

Στην πρώτη θέση φυσικά έρχεται το συγκρότημα που έπιασε τον κόσμο εξ απροόπτου με την τεράστια επιτυχία του. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2012 και ο ψυχεδελικός τους ήχος κατάφερε πολύ σύντομα να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το 2015 τρία μόλις χρόνια μετά την ίδρυση τους έκαναν τουρ στα Βαλκάνια και το 2016 το πρώτο τους ευρωπαϊκό τουρ σε περισσότερες από δέκα χώρες.







by sammheim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου