Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Masterpiece Reviews : Funeral

Το έτος είναι 2004 και η alternative και indie rock σκηνή έχει αρχίσει να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Να βοηθήσουν και να εμπλουτίσουν αυτή τη άνοδο, έρχονται οι Arcade Fire με το debut album τους, Funeral.

Masterpiece Reviews : Funeral

To Funeral αποτελεί το πρώτο album του καναδέζικου συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2004. Ο συγκεκριμένος τίτλος δόθηκε στο album καθώς πολλά από τα μέλη του συγκροτήματος είχαν χάσει συγγενείς τους κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Παρόλο τον πένθιμο τίτλο του, ο δίσκος είναι αρκετά ευχάριστος και χαρούμενος. Το album ανοίγει με το Neighborhood #1 ( Tunnels ), μια μαγευτική μπαλάντα με τους συναισθηματικούς στίχους του Win Butler, που ταυτόχρονα αναδεικνύει το χαρακτηριστικό στυλ των Arcade Fire. Ακολουθεί η συνέχεια του Neighborhood #1 ( Tunnels ), το Neighborhood #2 ( Laika ). Το οποίο, αναφέρεται στον Laika, τον πρώτο σκύλο που στάλθηκε στο διάστημα, ο οποίος τελικά πέθανε για το καλό της ''γειτονιάς''. Στο ίδιο μελωδικό και χαλαρό ύφος ακολουθεί το γαλλικό Une Annee Sans Lumiere, για να πάρει σειρά το πιο δυνατό, ανεβαστικό και προσωπικό μου αγαπημένο το Neighborhood #3 ( Power Out ). Ένα τραγούδι με υπέροχο ρυθμό και στίχους εμπνευσμένους από μια χιονοθύελλα που συνέβη το 1998 στο Montreal και άφησε την πόλη σε blackout για μια εβδομάδα. Την μικρή αυτή ενότητα τραγουδιών, έρχεται να κλείσει το Neighborhood #4 ( 7 Kettles ), με τον πιο folk ήχο του, με το πιο σκοτεινό και πιο ρομαντικό Crown of Love να ακολουθεί.
Σειρά έχει, το μαγευτικό και άκρως ανεβαστικό Wake Up, με το απίστευτα συναυλιακό του ρεφρέν και τους πανέμορφους στίχους τους Win Butler, αποτελεί ίσως το πιο γνωστό κομμάτι του συγκροτήματος. Για να ακολουθήσει , το αρκετά χαρούμενο και διασκεδαστικό Haiti. Ενώ σε αντίθεση έρχεται το επόμενο κομμάτι, το Rebellion ( Lies ). Ένα κομμάτι με δυνατό και γρήγορο tempo που προσπαθεί να ξεσηκώσει τους νέους και να τους κάνει να αντισταθούν και να επαναστατήσουν. Και το album θα κλείσει στο ύφος με το οποίο άρχισε και το πανέμορφο και ταξιδιάρικο In The Backseat.
To artwork του δίσκου απεικονίζει μια πένα που ζωγραφίζει με πολλά φύλλα να προεξέχουν από τα φτερά της. Το συγκεκριμένο artwork είναι εμπνευσμένο από τα θέματα που πραγματεύεται το album, δηλαδή την παιδική ηλικία, το θάνατο και την απώλεια, και το παρελθόν.

Το Funeral , λοιπόν, έχοντας πουλήσει πάνω από 5.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως κατάφερε να προωθήσει περαιτέρω την alternative και indie rock σκηνή, και να αναδείξει τους Arcade Fire σε ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους. Ένα πραγματικό αριστούργημα. 

Masterpiece Reviews : Funeral


by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου