Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Masterpiece Reviews : Powerslave

Στα μέσα της δεκατίας του 1980 οι Iron Maiden είχαν αρχίσει να καθιερώνονται ως μια από τις μεγαλύτερες metal μπάντες αλλά και ως οι κύριοι εκπρόσωποι του New Wave Of British Heavy Metal. Και το 5ο τους studio album τους ήρθε απλά να προσθέσει στην τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος. Το όνομα του, Powerslave.

Masterpiece Reviews : Powerslave


To Powerslave αποτελεί το 5ο album των Βρετανών μεταλάδων και κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 1984. Ο δίσκος ανοίγει με ένα από τα πιο γνωστά , πλέον , τραγούδια των Maiden, το Aces High. Το οποίο μας περιγράφει μια εναέρια μάχη μεταξύ των Βρετανών και των Γερμανών κατά τη διάρκεία του βρετανικού πολέμου το 1940. Το κομμάτι είναι αυτό που συνήθως ανοίγει τις συναυλίες της μπάντας, με το λόγο του Winston Churchill να ακούγεται πρώτα. Συνέχεια έχει το , εξίσου δυναμικό και γρήγορο με το προηγούμενο, 2 Minutes To Midnight για να ακολουθήσει στο ίδιο δυνατό tempo το μελωδικό intsrumental Losfer Words με τα εκπληκτικα solo του Adrian Smith και του Dave Murray. To επόμενο κομμάτι , και το δικό μου προσωπικό αγαπημένο , είναι το Flash Of The Blade. Ένα κομμάτι εκ ολοκλήρου γραμμένο από τον Bruce Dickinson και την αγάπη του για την ξιφασκία. Με ένα refren στο οποίο όσο και να προσπαθείς να αντισταθείς δεν γίνεται να μην τραγουδήσεις. Ακολουθεί το The Duellists, με το μπάσο του Steve Harris να είναι εμφανές σε όλο το κομμάτι και τις εξαιρετικές δισολίες των Smith και Murray να κάνουν την εμφάνιση τους.
Το δεύτερο μέρος του δίσκου ξεκινάει με την τρομερή εισαγωγή του Back In The Village, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια παλία σειρά του BBC, το The Prisoner. Σειρά έχει, το ωμόνυμο 8λεπτο κομμάτι, το οποίο αναφέρεται σε ένα φαραώ ο οποίος θεωρεί πως είναι ο θεός και δεν μπορεί να καταλάβει τελικά γιατί πεθαίνει. Για να κλείσει το album με ένα από τα καλύτερα έπη του Steve Harris, το Rime Of The Ancient Mariner το οποίο στέκεται στα 13 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Στο κομμάτι , πραγματικά , δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τίποτα. Από την ερμηνεία του Dickinson στις τρομερές μελωδίες του Harris, Smith και Μurray με αποκορύφωμα την ηρεμία του τραγουδιού στο 5ο περίπου λεπτό.
Το εικόνικο artwork απεικονίζει μια τεράστις πυραμίδα φαραώ με το πρόσωπο της μασκότ του συγκροτήματος, του Eddie. Για την υποστήριξη του album η μπάντα έκανε μια τεράστια περιοδεία ονόματι World Slavery Tour, η οποία διήρκησε περίπου έναν ολόκληρο χρόνο με περισσότερες από 80 συναυλίες συνολικά.

Το Powersalve , λοιπόν , έχοντας πουλήσει πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως ήρθε να μεγαλώσει την ήδη τεράστια επιτυχία και φήμη του συγκροτήματος. Ένα πραγματικό αριστούργημα.

Masterpiece Reviews : Powerslave



by Tsouv34  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου