Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Το Φαινόμενο Των Αδερφών Gallagher

Επτά χρόνια μετά τη διάλυση των Oasis η κόντρα μεταξύ των δυο αδερφών καλά κρατεί. Στο μυαλό μου το «Φαινόμενο των αδερφών Γκάλαχερ» μού θυμίζει έντονα την κόντρα που υπήρχε στους Beatles. Μόνο που στην περίπτωση εκείνη μιλάμε για μια τεράστια μπάντα που τα δυο κορυφαία μέλη της ήθελαν απλά να αποκτήσουν τον έλεγχο των «Σκαθαριών».

Το Φαινόμενο Των Αδρφών Gallagher


Η ιστορία με τους Oasis είναι λίγο διαφορετική. Τα αδέρφια δεν ήθελαν μόνο τον έλεγχο και την πρωτοβουλία, αλλά ταυτόχρονα έφεραν και την οικογενειακή τους αντιπαλότητα μέσα στους κόλπους του συγκροτήματος. Με τέτοιον τρόπο ώστε να αναγκάσουν τους θαυμαστές στους να χωριστούν σε τρία στρατόπεδα. Τους ‘’Λιαμικούς’’, τους ‘’Νοελικούς’’ και αυτούς που απλά θέλησαν να μην πάρουν κάποια θέση. Προσωπικά ακόμα και αν συμπαθώ περισσότερο τον Νόελ προτίμησα να μείνω στη μέση με τέτοιον τρόπο ώστε να μην θέλω να επανενωθούν οι Oasis.
Το θέμα είναι πως τόσο εγώ όσο και πολλοί ακόμα έχουμε κουραστεί από αυτήν την κόντρα. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη μπάντα. Σίγουρα υπήρξαν πολλά καλά τραγούδια τα οποία παρήγαγαν, αλλά αυτό δεν με αποτρέπει από το να θεωρήσω ότι πλέον είναι και αδιάφοροι. Όχι μουσικά, αλλά σαν μονάδες ενός συγκροτήματος. Σαν άνθρωποι.
Πέρα, όμως, από όλα τα παραπάνω μού είναι αδιάφοροι διότι χρησιμοποιούν κλισέ φράσεις όπως «Η μουσική σήμερα δεν είναι όπως παλιά» ή «Δεν μπορούν τα συγκροτήματα που παίζουν σήμερα Alternative να λένε πως είναι ροκ μπάντες». Κοινώς μπαίνουν στον ίδιο σάκο με τους αντίστοιχους μουσικούς που έλεγαν τα ίδια για τη δική τους γενιά, των ‘90s. Η αγάπη για το παλιό προφανώς και είναι σεβαστή αρκεί να μην ξεπερνάει κάποια όρια. Δεν θυμάμαι μια δήλωση τους τον τελευταίο καιρό που να μην έχει στοιχεία είτε για την κόντρα τους είτε για το πόσο πολύ έχει χαλάσει σήμερα το ροκ.
Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, άρχισε πάλι η παραφιλολογία από τον Λίαμ ο οποίος είναι πρόθυμος να ενωθεί με τον αδερφό του αρκεί να του το πει εκείνος. Από την άλλη ο Νόελ φαίνεται πως δεν έχει την ίδια επιθυμία αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει κιόλας αφού μια χαρά εξελίσσεται η σόλο καριέρα του και ήδη έχει αποδείξει πως μπορεί πολύ καλύτερα να τα καταφέρει από τον αδερφό του όταν βρεθεί μόνος του.

Ίσως να είναι καλύτερα έτσι, λοιπόν. Να μην επανενωθούν. Να μην γυρίσουν οι Oasis. Έτσι ώστε να μην ασχοληθούμε ξανά με μια κόντρα που θα είχαν. Έτσι ώστε να τους θυμόμαστε σαν μια μεγάλη μπάντα. Κι όσο για τα αδέρφια Γκάλαχερ συμβουλή μου είναι να ασχοληθούν περισσότερο με τη μουσική τους και να αφήσουν όλα τα άλλα από έξω. 

Το Φαινόμενο Των Αδρφών Gallagher

by dropmind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου