Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Top 10 Rebellious Rock/Metal Performances

Η rock και metal σκηνή ανέκαθεν χαρακτηρίζονταν από μία επαναστατική διάθεση ,που καμιά φορά έφτανε και στ’ άκρα και εκφραζόταν μέσα από τον σκληρό ήχο και τα ιδιαίτερα για την εποχή ρούχα. Είναι λοιπό απόλυτα ταιριαστό πως τα συγκροτήματα που αντιπροσώπευαν το είδος θα επιδείκνυαν αντίστοιχο attitude, γεγονός που μας χάρισαν μερικές αρκετά ιδιαίτερες και κάποιες φορές αστείες εμφανίσεις, δέκα απ’ αυτές παρατίθενται στη συνέχεια.


Top 10 Rebellious Rock/Metal Performances




10) Iron Maiden


Για να ξεκινήσουμε με ένα από τα πιο drama free περιστατικά ας δούμε πως αντέδρασαν οι Maiden -που αν και γενικά χαρακτηρίζονται από επαγγελματικότητα έχουν κι αυτοί ιστορίες να πουν- όταν τους ζητήθηκε να παίξουν playback. Με τα τέλος πάντων απολαύσαμε τον Dickinson στα drums και τον Harris στα φωνητικά.



9) Stranglers

Παρόμοια δυσαρέσκεια έδειξαν και οι Βρετανοί S
tranglers χρόνια πριν όταν είχαν βρεθεί στην ίδια θέση. Εντάξει εκείνοι μπορεί να μην αντάλλαξαν όργανα αλλά ο τρόπος με τον οποίο κουνούσαν μηχανικά χέρια και στόμα ο τραγουδιστής νομίζω πέρασε το μήνυμα. Αξίζει να πούμε πως αν και δε φαίνεται στο βίντεο η συνέχεια βρήκε τους Burnel και Hugh Cornwell να καταστρέφουν τη σκηνή ενώ ο Jet Βlack παράτησε τα drums και αποφάσισε να παίξει airdrums με πλάτη γυρισμένη στην κάμερα.






8) Red Hot Chili Peppers

Για να σπάσουμε λίγο όμως τη μονοτονία των τηλεοπτικών εμφανίσεων – και δεν μιας και ακολουθούν κι άλλες- ας δούμε τι γινόταν στις συναυλίες των
Red Hot Chili Peppers, τότε που αυτοί ήταν ακόμα στα νιάτα τους και πιο ενθουσιώδεις από ποτέ. Ειδικότερα ας δούμε τι έγινε εκείνο το βράδυ που κάποιος θα είπε <<Ας βγούμε φορώντας μόνο μία κάλτσα σήμερα>> και οι υπόλοιποι απάντησαν <<Πωωω φοβερή ιδέα>> -ή κάπως έτσι. 





7) Billie Joe Armstrong


Το νούμερο εφτά αποτελεί βασικά το λόγο για τον οποίον καλό είναι να μην πιέζεις τον
Billie Joe Armstrong. Όλα ξεκίνησαν όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα με το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι Green Day στο Heart radio Festival το 2012, όπου εμφανίζονταν, και ο τραγουδιστής θεωρώντας το ως ασέβεια έκανε θεαματική έξοδο, αφού φυσικά πρώτα έσπασε όσο μπόρεσε τη σκηνή –όπως είπε <<εγώ δεν είμαι ο Justin Bieber>>.




6) Sex Pistols

Το μακρινό 1980 ζητήθηκε στον Johnnie Rotten να τραγουδήσει playback στην εκπομπή American Bandstand –μόνο να ξέρατε. Ο τραγουδιστής αφού έμεινε για λίγο δυσαρεστημένος επάνω στη σκηνή , άρχισε ν ανεβάζει όλο το κοινό στη σκηνή. Σίγουρα το να βάλεις όχι απλά έναν punk rocker αλλά μάλιστα ένα πρώην μέλος των σκληροπυρηνικών Sex Pistols να προσποιηθεί επάνω στη σκηνή ήταν κακή ιδέα.




5) Iggy Pop

Ακολουθεί ο νονός Iggy Pop σε μία εμφάνιση που απ την αρχή δε φάνηκε να ξεκινάει με καλούς οιωνούς και πήγε πολύ στραβά όταν ανέβηκε στη σκηνή όπου και σ αυτόν είπαν να τραγουδήσει playback –πότε θα καταλάβουν το απλό, οι rockers παίζουν live. Ο ‘’βαρεμένος’’ λοιπόν Iggy άδραξε την ευκαιρία και έκανε σαν …. Iggy Pop.



4) Marilyn Manson

Μπαίνοντας στις τελευταίες και επομένως πιο σκληρές εμφανίσεις μεταφερόμαστε σε τρεις διαφορετικές χρονιές των MTV 
Awards. Η πρώτη είναι σε αυτά του 1998 όπου ο αδιαμφισβήτητα εκκεντρικός Marilyn Manson έπειτα από έναν λόγο που καταδίκαζε την εκκλησία και τα πρότυπα ομορφιάς , τραγούδησε μένοντας μόνο με τα εσώρουχα και… τις ζαρτιέρες του –έτσι οι μεταλλάδες τα ‘καναν αυτά πολύ πριν τη Miley.





3) Nirvana

Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβαινε στα εν λόγω βραβεία, καθώς έξι χρόνια πιο πριν οι
nirvana παραλίγο να στείλουν τους υπεύθυνους προγράμματος του καναλιού όταν αντί για το ‘’lithium’’ που ήταν να παίξουν –και όντως έπαιξαν μετά- ξεκίνησαν το ‘’rape me’’. Κυριολεκτικά όπως μαθεύτηκε μετά οι παραγωγή απείχαν λίγα δευτερόλεπτα απ’ τον να ρίξουν διαφημίσεις.







2) Metallica

Και εφόσον τρία τέτοια συμβάντα έλαβαν χώρα στα MTV Awards , ποιοι να ‘ταν οι άλλοι – και χειρότεροι αν μου επιτρέπετε- που έσπειραν πανικό ; Μα φυσικά οι metallica! Ο Hetfield και η παρέα του είχαν κλείσει για να παίξουν το ‘’King Nothing’’, μα η πραγματικότητα δε θα ‘ταν τόσο απλή. Σαν πραγματικοί rock stars οι metallica αποφάσισαν πως η λογοκρισία δεν είναι του στυλ τους και έπαιξαν το ‘last caress’’και το ‘’so what?’’. Η εμφάνιση τους φυσικά κόπηκε από μελλοντικές επαναλήψεις του σόου και όσο για τη μπάντα , νομίζω ότι δεν τους ξανακάλεσαν σύντομα αλλά so what?





1) Iggy Pop

Το νούμερο ένα είναι ίσως λίγο διαφορετικό απ’ ότι θα περιμένατε αφού δεν πρόκειται για μία εκκεντρική εμφάνιση ή επίδειξη θυμού αλλά κατά τη γνώμη μου για την ανατρεπτικότερη απ’ όλες. To 2010 οι stooges μπήκαν επιτέλους στο Rock and Roll Hall of Fame και κλήθηκαν να παίξουν τα μεγάλα τους τραγούδια σ’ ένα κοινό που η πλειοψηφία του καμία σχέση με τη rock δε φαίνεται να είχε και παρακολουθούσαν αδιάφορα το σόου. Αν λοιπόν ο 63χρονος Iggy που δεν τα παρατάει και καταφέρνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον να ξεσηκώσει και να κάνει φασαρία με τους λίγους άλλους φίλους της rock που παρευρίσκονταν, δεν είναι ότι πιο ανατρεπτικό και rock έχουμε δει , τότε δε ξέρω τι είναι.






by sammheim





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου