Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Rest In Peace Prince

Εκπληκτικός perfomer. Εξαιρετικός κιθαρίστας. Ιδιαίτερο στυλ. Και ένας τόσο διαφορετικός καλλιτέχνης (όχι με την κακή έννοια ). Αλλά και αυτός δεν είναι πλέον μαζί μας καθώς ο Prince Rogers Nelson ή απλά Prince βρέθηκε νεκρός στην οικία του στην Minessota σε ηλικία 57 ετών πριν από λίγες ημέρες.
R.I.P Prince

Ο Prince γεννήθηκε στην Minessota το 1958 και έδειξε το ταλέντο του για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Πρωτοπόρος και πειραματιστής, χάραξε μια τεράστια και άκρως επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της μουσικής είτε ως solo καλλιτέχνης είτε ως σύνολο με το συγκρότημα του τους Prince& The Revolution υπηρετώντας και επηρεάζοντας επί δεκαετίες πολλά είδη όπως η rock, η R&B, η soul, η funk και η pop.
Ο Prince όμως σε σχέση με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της εποχής του είχε μερικά στοιχεία τα οποία τον διαφοροποιούσαν και τον έκαναν να ξεχωρίζει. Αρχικά δεν έγραφε απλά τραγούδια αλλά δημιουργούσε αριστουργήματα τα οποία τα ερμήνευε με έναν τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε και κατάφερνε κάθε φορά να μας συνεπάρει και να μας μαγέψει. Η σκηνική του παρουσία ήταν απίστευτη και κατάφερνε να γεμίζει στάδια και να ξεσηκώνει όλους όσους παρευρίσκονταν στις συναυλίες του. Αλλά βέβαια είχε και απίστευτη αίσθηση της μόδας καθώς μπορεί να μείνει στην ιστορία για τη μουσική του αλλά επίσης θα μείνει στην ιστορία γιατί πάντα θα εμπνέει τους ανθρώπους με τη μόδα του και τις στιλιστικές του επιλογές. Από τα κολάρα, τα λεία δερμάτινα παντελόνια αλλά και τα αμέτρητα μωβ σύνολα το pop-rock είδωλο είχε μια ντουλάπα που ενέπνευσε πολλούς να πάρουν ρίσκα και να προσπαθήσουν να βρουν το ''φρικιό'' που έκρυβαν μέσα τους.
R.I.P Prince
Ο Prince λοιπόν αφήνει πίσω του μία σπουδαία μουσική παρακαταθήκη με αμέτρητα highlights. Κέρδισε εφτά βραβεία Grammy και ήταν υποψήφιος για άλλα εικοσιπέντε ,ενώ ταυτόχρονα έχει κερδίσει Oscar, Golden Globe και τα album του έχουν σημειώσει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Επιδραστικός και πειραματιστής, ξεχώριζε πάντα για τη σεξουαλικότητα που εξέπεμπαν οι στίχοι του , τα βίντεο του αλλά και ο ίδιος πάνω στη σκηνή.

Ευχαριστούμε Prince για όλα αυτά που μας αφήνεις πίσω και ευχόμαστε το 2016 να μην πάρει μακριά μας και άλλους από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες.


by Tsouv34




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου