Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Οι Φωνές Των Iron Maiden

Τρεις εξαιρετικοί τραγουδιστές. Ο καθένας με τις δικές του μουσικές και φωνητικές ιδιαιτερότητες. Και οι τρεις είχαν τεράστια συμβολή στη δημιουργία και στην ανάδειξη μιας από τις καλύτερες metal μπάντες, τους Iron Maiden. Αυτοί οι  ταλαντούχοι frontman είναι ο Paul Di Anno, ο Bruce Dickinson και ο Blaze Bayley. Και βέβαια όταν υπάρχουν αλλαγές στα μέλη ενός συγκροτήματος αναδύεται μαζί και το ερώτημα ποίος είναι ο καλύτερος. Ας εξετάσουμε λοιπόν προσεκτικά τις καριέρες των τριών τραγουδιστών στο συγκρότημα.
Ας πάρουμε το θέμα μας από την αρχή. Η χρονιά ήταν 1976 όταν ο Steve Harris αποφάσισε να ιδρύσει μία metal μπάντα με το όνομα Iron Maiden( το όνομα είναι εμπνευσμένο από το μηχάνημα βασανιστηρίων με το ίδιο όνομα). Πρώτος τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν ο Dennis Wilcock ο οποίος μετά από διαμάχη που είχε με τον Steve Harris έφυγε από το συγκρότημα χωρίς να έχει τραγουδήσει σε studio album. Ο αντικαταστάτης του ήταν ο Paul Di Anno το 1978. Ο Di Anno έδωσε στην μπάντα έναν σκληρό και punk ήχο στα φωνητικά. Ηχογράφησε με το συγκρότημα δυο album το Iron Maiden και το Killers και βοήθησε τα μέγιστα στην καθιέρωση του συγκροτήματος ως πρωτοπόροι του New Wave Of British Heavy Metal. Μετά όμως και την Killer World Tour η μπάντα αποφάσισε από κοινού να διώξουν τον Paul Di Anno λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τραγουδιστής με τα ναρκωτικά.
Which Iron Maiden Singer Is The Best?

Το κενό που άφησε πίσω του ο Paul Di Anno ανέλαβε να το καλύψει ο μέχρι τότε τραγουδιστής των Samson, Bruce Dickinson. Με frontman τον Bruce Dickinson οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν επτά albums μέχρι το 1993 όταν ο Βρετανός τραγουδιστής εγκατέλειψε το συγκρότημα για να ακολουθήσει solo καριέρα. Η συμβολή του Dickinson ήταν τεράστια καθώς κατάφερε, μέσα από το εύρος της φωνής του το οποίο αγγίζει επίπεδα όπερας και τις γεμάτες ενέργεια live παρουσίες του, να καθιερώσει τους Iron Maiden σε μια από τις καλύτερες metal μπάντες όλων των εποχών.
Which Iron Maiden Singer Is The Best?

Ο αντικαταστάτης του Bruce Dickinson ήταν ο πρώην τραγουδιστής των Wolfsbane, Blaze Bayley η άφιξη του οποίου έφερε στην επιφάνεια πολλές αντιδράσεις. Με τον Bayley στα φωνητικά το συγκρότημα έθεσε σε κυκλοφορία δυο album το X Factor και το Virtual XI τα οποία δυστυχώς δεν είχαν την πορεία των προηγούμενων. Για αυτό κατηγορήθηκε κυρίως ο Bayley επειδή πολλοί πίστευαν πως η φωνή του δεν ταίριαζε στους Iron Maiden.
Which Iron Maiden Singer Is The Best?

Ο Dickinson επέστρεψε ξανά στο συγκρότημα το 1999 στο οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα και από τότε έχουν βγάλει άλλα πέντε albums αποκαθιστώντας σε μεγάλο κομμάτι τη φήμη του συγκροτήματος μετά την Blaze Bayley εποχή.
Which Iron Maiden Singer Is The Best?


Συνεπώς καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Ναι μεν ο Bruce Dickinson καθιέρωσε το συγκρότημα ως ένα από τα καλύτερα του είδους αλλά ήταν ο Paul Di Anno αυτός που ανέδειξε τους Iron Maiden στη metal σκηνή. Και σχετικά με τους φωνητικό εύρος έχει αποδειχθεί πως και οι δυο μπορούν να καλύψουν τέσσερις οκτάβες. Απλά ο Dickinson έχει τη δυνατότητα να το κάνει με μεγαλύτερη ευκολία. Όσον αφορά τον Blaze Bayley πιστεύω πως τα φωνητικά του προσόντα δεν ταίριαζαν με το στυλ των Iron Maiden και πως η η αποτυχία των δυο album με τον ίδιο τραγουδιστή ήταν απλά τυχαία. Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά δεν έχω κάποιον αγαπημένο Maiden τραγουδιστή. Απλά θεωρώ πως και οι τρεις είναι εκπληκτικοί τραγουδιστές και είχαν τεράστια συνεισφορά στο συγκρότημα ανεξάρτητα από τις επιτυχίες που έκανε ο καθένας.

by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου