Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Top 10 Songs About Syd Barrett




Ορισμένες φορές υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζουν τη μουσική σκηνή μόνο με την ύπαρξη τους και την τρέλα τους. Αυτό ακριβώς έκανε και ο μεγάλος Syd Barrett. Ένας θεότρελος μουσικός, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής και ηγέτης των Pink Floyd στα πρώτα τους χρόνια, και που δεν σταμάτησε ποτέ να τους επηρεάζει ακόμα και μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα. Ο Syd Barrett, όμως, δεν επηρέασε και ενέπνευσε μόνο τους Pink Floyd αλλά και εκατοντάδες συγκροτήματα ανά τον κόσμο. Για αυτό και σήμερα θα δούμε ένα Top 10 με τραγούδια για τον Syd Barrett. Φύγαμε !

Top 10 Songs About Syd Barrett





10 ) Kevin Ayers – Oh! Wot A Dream!

O Kevin Ayers είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τον Syd Barrett, και σε αυτό το κομμάτι περιγράφει την εξαιρετική προσωπικότητα του Syd.



9 ) Twink And The Fairies – Psychedelic Punkeroo

O Syd είχε συνεργαστεί με τον drummer των Twink, ο οποίος έγραψε το συγκεκριμένο κομμάτι εις μνήμη του, και στα credits του οποίου αναφέρει A.Syd.





8 ) Television Personalities – I Know Where Syd Barrett Lives

Η διεύθυνση του Syd Barrett ήταν σχεδόν άγνωστη για περίπου μια δεκαετία, όμως οι Television Personalities ήξεραν την πραγματική διεύθυνση του και αυτό ακριβώς αναφέρουν στο κομμάτι.






7 ) The Cleaners From Venus – Song For Syd Barrett

Ένας μικρός φόρος τιμής...






6 ) The Brian Jonestown Massacre – My Man Syd

Aκούγοντας τους Brian Jonestown Massacre είναι εμφανές πως ήταν επηρεασμένοι από τον ήχο τον Pink Floyd, και πως μάλλον είχαν στο μυαλό τους τον Syd Barrett όταν έγραφαν αυτό το τραγούδι.





5 ) Trashcan Sinatras – Oranges And Apples

Οι ίδιοι οι Trashcan Sinatras έχουν δηλώσει πως το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τον Syd Barrett, ενώ στους στίχους υπάρχουν αναφορές σε στίχους από κομμάτια του ηγέτη των Pink Floyd.





4 ) The Damned – Dark Asteroid

To Dark Asteroid αποτελεί έναν φόρο τιμής στον Syd Barrett και συμπεριλαμβάνεται στο album So Who's Paranoid? Συμβολικό μήπως;






3 ) Paul Weller – When Your Garden's Overgrown

To tribute ενός μεγάλου μουσικού σε έναν άλλο. Επίσης το μπάσο στο συγκεριμένο τραγούδι το παίζει ο Noel Gallagher.





2 ) Pink Floyd – Brain Damage

Aπό τον τίτλο κίολας το κομμάτι αναφέρεται στον Syd, με αποκορύφωμα τον στίχο And if the band you’ re in starts playing different tunes / I’ll see you on the dark side of the moon, να κάνει αναφορά στη τάση που είχε ο Syd να παίζει το λάθος τραγούδι επί σκηνής.





1 ) Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond

Όλο το Wish You Were Here είναι αφιερωμένο στον Syd Barrett. Το συγκεκριμένο κομμάτι , όμως, είναι κάτι παραπάνω. Αναδεικνύεται όλα αυτά που έχει προσφέρει ο Syd στο συγκρότημα. Και αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα αρχικά σχηματίζουν το όνομα Syd ( Shine On You Crazy Diamond ) ενώ είναι και μια προτροπή για να λάμψει ξανά το αστέρι αυτού του υπέροχου μουσικού.






by Tsouv34






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου