Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ejekt Festival ( Day 1 ) Live @ Plateia Nerou

Σάββατο 24 Ιουνίου, και αρχίζουμε να κατηφορίσουμε σιγά σιγά προς την πλατεία Νερού στο Φάληρο για έναν και μοναδικό λόγο. Να παρακολουθήσουμε από κοντά την πρώτη μέρα του φετινού Ejekt Festival αλλά και την παρθενική εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, των πολυαγαπημένων Killers.

Ejekt Festival ( Day 1 ) Live @ Plateia Nerou

H ώρα ήταν λίγο μετά τις 7 όταν και φτάσαμε στο συναυλιακό χώρο του Παλαιού Φαλήρου και ο πρώτος κόσμος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται. Όσο , λοιπόν, εξερευνούσαμε το χώρο και κάναμε μερικές βόλτες είχαμε μουσική υπόκρουση τους alternative ήχους των Circa Waves, που όντας και το δεύτερο συγκρότημα που ανέβηκε στη σκηνή είχε τη δύσκολη δουλεία να ξεσηκώσει τον κόσμο. Κάτι το οποίο κατάφερε αρκετά καλά στη μια περίπου ώρα που έπαιξε το συγκρότημα. Και ενώ ο ήλιος άρχιζε να δύει στη σκηνή εμφανίστηκαν οι The Kills. Με τις συνεχείς εναλλαγές στα φωνητικά μεταξύ της Alison Mosshart και του Jamie Hince, το αμερικάνικο συγκρότημα μας έδωσε ένα live , με διάρκεια 1 ώρας και 30 λεπτών, γεμάτο ενέργεια και κατάφερε να προετοιμάσει το κοινό, που είχε αρχίσει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, για το μεγάλο όνομα, τους Killers. Με την ώρα να έχει περάσει τις 10 και 30 όλος ο κόσμος ανυπομονούσε να εμφανιστούν οι Αμερικανοί rockstar.
Και με τους ήχους του You're The One That I Want από το Grease οι Killers ανεβαίνουν στην σκηνή, και οι πρώτες νότες από το Mr. Brightside αντηχούν στην Πλατεία Νερού. Παντού πανικός και όλοι να χοροπηδάνε πάνω κάτω τραγουδώντας ταυτόχρονα όλους τους στίχους. Τα Spaceman και Somebody Told Me διατήρησαν το τρελό και ενεργητικό ρυθμό που είχε τόσο το κοινό όσο και το ίδιο το συγκρότημα επί σκηνής. Και μετά από το εκπληκτικό Smile Like You Mean It, οι Killers μας έδωσαν μια μικρή γεύση και από τον επερχόμενο δίσκο τους παίζοντας το ολοκαίνουργιο The Man. To εξαιρετικό cover του Shadowplay έστειλε ξανά τον κόσμο σε ένα τρελό χορό ενώ παράλληλα τραγούδαγε τη μελωδία του κομματιού σε συνδυασμό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει ο φωτισμός. Τα Read My Mind και Runaways συνέχισαν να κάνουν το κοινό και χειροκροτάει και να τραγουδάει σε κάθε ευκαιρία ενώ έκαναν μια υπέροχη μετάβαση για το All These Things That I've Done. Όπου και όλος ο κόσμος σύσσωμος τραγούδαγε ρυθμικά το I've Got Soul But I'm Not A Soldier, με το απίθανο φινάλε με χαρτάκια να πετάγονται και να γεμίζουν την Πλατεία Νερού και το συγκρότημα να αποχωρεί, όπως είχε γίνει και πέρυσι στους Muse.
Και εκεί που πιστεύαμε πως η συναυλία ολοκληρώθηκε οι Killers ξανά ανεβαίνουν στη σκηνή με τον Ronnie Vannucci, τον drummer του συγκροτήματος να είναι ντυμένος με έναν άσπρο χιτώνα που θύμισε αρχαίο Έλληνα. Στο encore o Brandon Flowers τραγούδησε τα Shot At The Night και When You Were Young για να κλείσει με αυτό το τρόπο μια πραγματικά υπέροχη και ανεπανάληπτη μουσική βραδιά
Νομίζω πως όσοι έφυγαν το Σάββατο από το Παλαίο Φάληρο έμειναν άκρως ικανοποιημένοι από όλο το festival, τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και από άποψη ονομάτων. Και τώρα περιμένουμε όλοι μαζί τη δεύτερη μέρα του Ejekt και την επιστροφή των Kasabian.

Ejekt Festival ( Day 1 ) Live @ Plateia Nerou


Ejekt Festival ( Day 1 ) Live @ Plateia Nerou

by Tsouv34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου