Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοί Το Τραγουδάν Αυτό;

Ο τίτλος με βασάνισε περισσότερο από όλα. Τελικά, κατέληξα σε αυτό. Την απορία που έχουμε όλοι όταν ακούμε ένα τραγούδι που δεν ξέρουμε, αλλά μας αρέσει. Σε αυτό το άρθρο σκοπός είναι να αναφερθούν δέκα τραγούδια σχετικά άγνωστα από γνωστές μπάντες. Δεν αποτελεί κάποιο countdown προφανώς, αλλά απλά κάποια τραγούδια που μου ήρθαν στο μυαλό. Ας αρχίσουμε:

Ποιοί Το Τραγουδάν Αυτό;

1. Muse – Citizen Erased

Ένα αρκετά γνωστό τραγούδι ανάμεσα στους muse fans αλλά αρκετά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Κυκλοφόρησε στο άλμπουμ Origin Of Symmetry και έγινε ένας μεγάλος μύθος με το πέρασμα των χρόνων. Μάλιστα, έκανε τέτοια αίσθηση που ο Matt Bellamy έγραψε και sequel για το Drones, με τίτλο The Globalist. Μέχρι σήμερα αποτελεί το ίσως πιο υποτιμημένο κομμάτι του συγκροτήματος.



2. Offspring - Americana

Το άλμπουμ Americana αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της punk καθώς και της δεκαετίας του 90. Το ομώνυμο κομμάτι, όμως, ποτέ δεν έτυχε την αντιμετώπιση που του πρέπει. Και είναι κρίμα καθότι από τους στίχους μέχρι τη δυνατή μουσική αποτελεί ένα είδος στυγνής δύναμης.



3. Queen - ‘39

Κάτι το Bohemian Rhapsody, κάτι το Youre My Best Friend στο οποίο αποτέλεσε το B-side του, κάτι το ότι δεν το τραγουδούσε ο Freddie Mercury στην ηχογράφηση, το κομμάτι επισκιάστηκε σε ένα άλμπουμ μύθος. Μπορεί το A Night At The Opera να αποτελεί μέχρι σήμερα μια σημαντική παρακαταθήκη της rock, αλλά το συμπαθητικό ελαφρύ rock τραγούδι δεν έμεινε στην ιστορία παρά μόνο σαν ένα μέρος του.



4. Oasis – Cast No Shadow

Ένα ακόμα τραγούδι σε άλμπουμ-μύθο. Για να μην υπερβάλουμε όταν στο ίδιο άλμπουμ υπάρχουν τα Wonderwall, Dont Look Back In Anger, Champagne Supernova, Morning Glory και Roll With It είναι δύσκολο να δημιουργηθεί αίσθηση για αυτό. Παρόλα αυτά το κομμάτι είναι ένα υπέροχο, ακουστικό τραγούδι.



5. Blur – Trimm Trabb

Για να μην αδικήσουμε και τους έτερους μεγάλους άρχοντες της Britpop το Trimm Trabb από το άλμπουμ 13 αποτελεί μια πολύ εύκολη επιλογή για μένα. Το riff στην αρχή είναι υπέροχο και φυσικά ακολουθεί τα πρότυπα του συγκροτήματος. Μάλιστα, για όσους πουν ότι οι Blur χάλασαν μετά το The Great Escape αυτό το τραγούδι αποτελεί μια ηχηρή απάντηση.



6. Radiohead - 15 Step

Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη επιλογή μου. Έπεφτα συνεχώς σε κομμάτια των Radiohead τα οποία είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι πολύ γνωστά. Ο λόγος που κατέληξα σε αυτό ήταν μια προσωπική αγάπη που του έχω. Πέρα από αυτό, όμως, τo τραγούδι αποτελεί μια ξεχωριστή αρχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ των ‘00s, το In Rainbows.



7. Arctic Monkeys – Bigger Boys and Stolen Sweethearts

Για όσους αναρωτιούνται, ναι αυτός είναι ο τίτλος του κομματιού. Ένα από τα B-sides του I Bet That You Look Good On The Dancefloor, το οποίο προφανώς δεν θα είχε ποτέ την ίδια αναγνώριση με τα τραγούδια του Whatever People Say I Am Thats What I Am Not. Παρόλα αυτά αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη των έφηβων, τότε μουσικών, αν και δεν μοιάζει με το garage rock άλμπουμ τους.



8. My Chemical Romance - Kill All Your Friends

Άλλο ένα B-side σε αυτήν τη λίστα. Ακολουθώντας το πνεύμα του The Black Parade το τραγούδι αυτό είναι υποτιμημένο από τη στιγμή που δεν υφίσταται στο κυρίως άλμπουμ. Παρόλα αυτά σε αυτή τη λίστα χωράει και είναι μια ακόμα απόδειξη για το πόσο «γεμάτη» ήταν εκείνη οι περίοδος για τους My Chemical Romance. Άγνωστο masterpiece.



9. Kasabian – Fast Fuse

Είναι πολύ σημαντικό για ένα συγκρότημα να έχει κάποια τραγούδια υπέροχα χωρίς να είναι γνωστά σε ένα άλμπουμ. Στο West Ryder Pauper Lunatic Asylum πολλά μπορούν να πάρουν λίγη από τη δόξα του Fast Fuse και να συμπεριληφθούν, αλλά η επιλογή μου έγινε πολύ απλή από τη στιγμή που έφυγε το Vlad The Impaler, που δεν το λες πλέον τόσο άγνωστο. Και για να επανέλθουμε μιλάμε για ωραίο alternative - indie rock των ‘00s. Αυτό είναι το Fast Fuse.



10. Maroon 5 - Must Get Out

Το πρώτο άλμπουμ των Maroon 5 (και αγαπημένο μου του συγκροτήματος) κρύβει πολλά διαμάντια. Το συγκεκριμένο τραγούδι έκανε πάταγο σε Ολλανδία, αλλά παρόλα αυτά δεν είχε την ίδια τύχη σε άλλα μέρη του κόσμου. Μια πολύ ωραία μπαλάντα από αυτές που μας είχαν συνηθίσει στο ξεκίνημά τους. Αν και πολλοί έχουν αφήσει θετικά σχόλια μέχρι σήμερα δεν έκανε ποτέ ιδιαίτερη αίσθηση.




Υ.Γ. Θα υπάρξει και συνέχεια μέσα στις επόμενες 2-3 βδομάδες.


by dropmind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου